Uudet toimintaohjeistukset Porin Sininauhassa 14.5.2020 ALKAEN

Hallitus on antanut uudet Korona-ohjeistukset 4.5.2020. Näiden myötä Sininauhan ohjeistuksia on myös päivitetty. Hallituksen ohjeen mukaan kaikessa toiminnassa pyritään noudattamaan turvaväliohjeistuksia, joka on suosituksen mukaan kaksi metriä.

Aggredi voi aloittaa normaalin toiminnan ja asiakasvastaanoton heti. Vankilavierailuissa on rajoituksia edelleen.
Tiltti voi avata päivystystoiminnot normaalisti 1.6. alkaen. Ryhmätoiminnot voi aloittaa sitä ennenkin jos max. 10 osallistujaa.
Digiverstas voi aloittaa toiminnot sopeutetusti 14.5.-31.5. alkaen siten että max. 6 henkilöä (ml. henkilökunta) on paikalla samanaikaisesti. 1.6. alkaen toiminnot voivat jatkua siten että kerralla voi olla useampiakin henkilöitä.
Tuetusti Tulevaisuuteen voi jatkua normaalisti, mutta 31.5. asti on huolehdittava että kerrallaan ei kokoonnu yli 10 hlöä.
Aktiivinen Arki -toiminta voi jatkua normaalisti pienen porukan voimin (max. 10 henkilöä kerrallaan)
Kuntouttavaan työtoimintaan asumisyksikköön ei oteta nyt ulkopuolisia uusia kävijöitä, suojan siivouksessa voi aloittaa vanhat tutut henkilöt
Uppo- ja Valo -toiminnot jatkuvat normaalisti yksilötapaamisin.
Päivätoimintapiste Pointin ryhmätoiminnot alkavat 14.5. kuitenkin siten että ne järjestetään turvavälit huomioiden ulkona (pihapelit, puutarha ym.) tai Valo-talossa molemmat huoneet on nyt avattu ryhmä- ja kokouskäyttöön. Ryhmätoiminnoista tehdään erillinen julkistettava lukujärjestys. Asumisyksikön päiväsali pysyy ulkopuolisilta käyttäjiltä suljettuna elokuun alkuun asti. Pointissa voidaan jatkaa myös yksilötapaamisia ulkopuolisten kävijöiden kanssa. Kaikille avoimia ruokailuja ei järjestetä. Pointti on suljettuna heinäkuun (27.6.-3.8.).

Asumisyksikkö/ensisuojassa etätyöt jatkuvat suunnitellusti julkaistun työvuorolistan loppuun eli 24.5. asti. Yksikön työntekijöiden rajattu oleminen yhteisissä tiloissa jatkuu kesälomakauden loppuun eli 24.8. asti. 26.5. alkaen vuorossa olevat työntekijät tulevat työhön yksikköön, mutta työpisteet järjestetään eri toimistoihin työtehtävät jaetaan (jos esim. 2 hlöä iltavuorossa, toinen tekee työn as.yksikön puolella, toinen ensisuojassa). Asukkaiden viikonavaukset aloitetaan 18.5. ja yhteisökokoukset 20.5. Vierailukielto on voimassa 31.5. asti. Hallitus tarkastelee asiaa kesäkuussa, jonka jälkeen vierailuohjeet päivitetään.
Muistokadun kiinteistössä voidaan suorittaa normaalit huoltotoimet jo toukokuussa (mm. sähkö- ja IV-työt, palohälytinkokeilut, ovipuhelimen asennus)