Ensisuoja

Katso tästä ensisuojan esittelyvideo!

 

Samassa kiinteistössä asumisyksikön kanssa, osoitteessa Muistokatu 18, toimii myös ensisuoja, joka tarjoaa yöpymismahdollisuuden asunnottomille ja muille suojan tarpeessa oleville, myös päihtyneille henkilöille. Ensisuojan palvelut ovat kaikille satakuntalaisille avoimia, eikä erillistä lähetettä tai ilmoittautumista tarvita. Satakunnan ulkopuolelta tulevat asukkaat tarvitsevat tullessaan maksusitoumuksen.

Ensisuojan tilat ovat esteettömät, puhtaat ja siistit. Naisille ja miehille on erilliset peseytymistilat ja makuusalit sänkyineen. Lisäksi ensisuojassa on pieni keittiö, jossa asiakkaille tarjoillaan ruoka. Asiakas voi tuoda myös omaa ruokaa mukanaan niin halutessaan. Ensisuojassa on naispaikkoja 3, miespaikkoja on 6.

Mitä tarjoamme?

Ensisuoja on avoinna joka päivä klo 17 – 08. Ammattitaitoinen hoitohenkilökuntamme ottaa asiakkaan vastaan. Tarjoamme asiakkaillemme peseytymis- sekä pyykinpesumahdollisuuden. Olemme saaneet lahjoituksena myös vaatteita ja kenkiä, joista annetaan asiakkaalle tarvittaessa uudet vaatteet. Aamuisin tarjolla on aina kahvia ja voileipää. Tarjoamme asiakkaille koulujen aukioloaikoina myös lämpimän ruuan koulujen ylijäämäruuasta.

Työssämme tärkeää on ihmisen arvostava kohtaaminen. Haluamme aidosti kuulla ihmistä ja hänen tarinaansa. Kartoitamme aina asiakkaan tilanteen ja pyrimme löytämään yhdessä hänen kanssaan ratkaisuvaihtoehtoja asumiseen ja muihin esille tuleviin ongelmiin. Olemme onnistuneet tässä tavoitteessamme hyvin, sillä ensisuojaa vuodesta toiseen käyttäviä henkilöitä ei juurikaan ole, vaan ihmisille löydetään pysyvämpiä ratkaisuja asumisen ja esimerkiksi päihdehoidon suhteen.

Tilastotietoa

Vuonna 2020 ensisuojassa yövyttiin 1238 kertaa. Eri henkilöitä ensisuojassa yöpyi 92, joista naisia oli 15, miehiä 77. Iältään ensisuojan käyttäjät olivat 19-77 -vuotiaita. Ensisuoja on tarkoitettu täysi-ikäisille henkilöille, alle 18-vuotiaat ohjataan sosiaalipäivystyksen kautta alaikäisille soveltuviin paikkoihin.

Haluatko tietää lisää ensisuojan toiminnasta? Otathan yhteyttä henkilökuntaamme, p. 044-704 9400.