Pointti, vapaaehtoistyö ja läheistyö

Pointti on päihteetön kaikille avoin kohtaamispaikka, jossa voi tavata muita ja kohdata vertaisia. Pointti toimii Muistokadulla Sininauhan asumisyksikön päiväsalissa, ja se on avoinna maanantaista perjantaihin klo 8-14.

Pointin ohjelmassa on viikoittain erilaista ohjelmaa ja ryhmiä, kuten esimerkiksi ruuanlaittoryhmä ja kokemusasiantuntijan vetämiä ryhmiä. Lisäksi tehdään erilaisia retkiä ja tutustumisia esimerkiksi eri liikuntalajeihin kävijöiden toiveiden mukaisesti.

Koulujen aukioloaikoina Pointissa tarjoillaan arkisin
n. klo 13.00 kouluilta tuleva ylijäämäruoka. Ruokaa ei jaeta mukaan vaan se nautitaan yhdessä. Joskus ruokaa ei jää yli, tällöin ruokailua ei järjestetä. Toisin sanoen kouluruokailulla on menekkivaraus.

Torstaisin klo 10-11 Pointissa järjestetään Yhteinen aamiainen yhteistyössä vapaaehtoisten, seurakunnan diakonin ja Elämän leipä Sinulle ry:n kanssa. Tarjolla on runsas buffetaamiainen ja se on avoin kaikille.

Haluaisitko päiviin tekemistä ja mukavaa seuraa? Tervetuloa mukaan Pointin toimintaan!

Vapaaehtoistyö
Oletko kiinnostunut vapaaehtoistyöstä? Tai onko sinulla kokemusta päihdeongelmasta selviytymisestä ja haluaisit auttaa muita?  Koulutamme ja ohjaamme vapaaehtoistoimijoita. Ota rohkeasti yhteyttä Anni Vahlqvist, puh. 050 313 1832
a.vahlqvist(at)porinsininauha.fi.

Läheistyö
Ongelmallinen päihteiden käyttö vaikuttaa koko päihteidenkäyttäjän lähipiiriin.

Joka neljäs suomalainen on lapsuudessaan kokenut haittoja läheisen aikuisen juomisesta. Haitat eivät tiivisty ainoastaan lapsuuteen, vaan niistä voi muodostua taakka myös aikuisena.  Lapsuudenkodin runsas alkoholinkäyttö haastaa usein omaa itsenäistymistä ja toisaalta myös omaa vanhemmuutta. A-klinikkasäätiö ja Porin Sininauha ry ovat järjestäneet yhteistyössä vertaistukiryhmiä lasisen lapsuuden kokeneille aikuisille, joilla on lapsia. Ryhmien pääpaino on lapsuudenkokemusten käsittelyn lisäksi vanhemmuuden ja arjen tuessa.

Läheistyöstä ja ryhmistä antaa lisätietoa toiminnanjohtaja Anu Louhelainen, p. 045 647 3773 tai a.louhelainen(at)porinsininauha.fi