Asumisyksikkö Varikko

Muistokadulla, reilun kilometrin päässä Porin torilta sijaitsee 17 asuntoa käsittävä Asunto ensin -yksikkömme. Yksikkö sijaitsee kaupungin kupeessa, mutta kuitenkin vehreän kauniissa ja rauhallisessa ympäristössä vanhan hautausmaan kupeessa.

Kenelle?

Yksikkö on tarkoitettu porilaisille, ulvilalaisille ja merikarvialaisille, jotka tarvitsevat tukea asumiseensa, arjen hallintaansa sekä päihteiden käyttöönsä. Asuminen tapahtuu Asunto ensin -periaatteella joka tarkoittaa ajattelutapaa, että oma koti tarjoaa parhaan mahdollisen lähtökohdan oman elämän kuntoon saamiselle. Myös vaikeista päihdeongelmista kärsivä voi pärjätä vuokra-asunnossa, jos hän saa asumiseensa oikeanlaista tukea.

Mitä tarjoamme?

Jokaiselle asukkaalle tehdään oma vuokrasopimus, johon haetaan asianmukaiset tuet. Oman kodin lisäksi tarjoamme asukkaillemme moniammatillisen henkilökuntamme tuen. Yksikössä työskentelee sairaanhoitaja, sosiaaliohjaajia sekä lähihoitajia. Jokainen asukas saa omaohjaajan, jonka kanssa aloitetaan henkilökohtainen työskentely arjen asioiden selvittämiseksi, mutta myös omien haaveiden ja toiveiden selkeyttämiseksi, sekä sovitaan työskentelystä näitä kohti.

Yksikön ohjelmaan kuuluu yksilöohjauksen lisäksi erilaisia ryhmiä, joista suosittuja ovat esimerkiksi ruuanlaittoryhmät. Yksikössä järjestetään erilaista ohjelmaa asukkaiden toiveiden mukaisesti. Tavoitteenamme on ylläpitää yksikön hyvää, positiivista yhteishenkeä, ja asiakastyytyväisyyttä mitataan säännöllisesti kyselyin.

Yksikön naapurissa toimii Sininauhan Ratapiha-asumisyksikkö, jossa toimii päivätoimintapiste Pointti, sekä erilaisia ryhmiä kuten esimerkiksi NA. Näihin myös Varikon asukkaan voivat osallistua. Tuemme asukkaita yksikön ulkopuolisiin toimintoihin kiinnittymisessä, ja henkilökunnallamme on hyvä tietämys alueen erilaisista harrastusmahdollisuuksista ja vaikkapa kolmannen sektorin palveluista. Sosiaalinen kuntoutus on hyväksi todettu keino kuntoutumisen tukena.

Jokaisen asukkaan tavoitteet ovat yksilölliset. Asumisajat vaihtelevat muutamasta kuukaudesta useisiin vuosiin. Lähtökohtamme on kuitenkin, että asumisaikana asukkaan voimavarat ja elämänhallintakeinot lisääntyisivät siinä määrin, että omaan asuntoon muuttaminen olisi mahdollista. Pystymme tukemaan pois muuttavaa asukasta myös kotiin annettavalla tuella. Tästä tehdään aina erillinen sopimus. Jokaisen asukkaan kanssa hänen tilannettaan tarkastellaan yksilöllisesti.

Tilat

Kiinteistö on rakennettu vuonna 2015 ja sen omistaa Porin Erityiskiinteistöt Oy. Kiinteistö on valoisa, siisti sekä esteetön. Asuntoja kiinteistössä on 17, joissa jokaisella on oma lukittava 24 tai 32 neliömetrin kokoinen asunto. Asunnoissa on  iso suihku ja wc, sekä pieni keittiöseinä. Yhteisiä olohuoneita on kaksi, joissa molemmissa on TV ja erilaisia ajanviettoon liittyvä kalusteita kuten biljardi- ja pingispöytä, sekä yhteinen keittiö. Asukkailla on käytössään maksutta pesutupa ja yhteinen sauna. Myös pientä varastotilaa esim. huonekalujen varastoimiseen löytyy. Varikossa henkilökunta on paikalla arkisin klo 7-22 ja viikonloppuisin klo 9-18.

Meille asumaan?

Jos kiinnostuit hakemaan meille asumaan, täytäthän asuntohakemukset (Sininauhan asuntohakemus ja ARAn hakemus), jotka saa tulostettua alla olevan linkin kautta. Hakemukset toimitetaan Porin Sininauhaan joko postitse tai sähköpostitse.

Asukastyytyväisyyskysely 2023
Asuntohakemus2021
ARAn_asuntohakemus